Livet i Finland

Städer

Tietoa palvelusta

Om tjänsten

Infobanken är en mångsidig webbplats som sammanställer viktig information för personer som planerar att flytta till Finland eller som redan bor här. Webbplatsen betjänar även myndigheter i deras flerspråkiga informationsverksamhet.

I Infobanken hittar användaren pålitlig information på sitt eget språk om flytten till Finland, arbete, studier, boende, utbildning, hälsa, familj, problematiska situationer och fritid. Mer information finns på Infobankens sida Innehållsproduktion.

Infobankens webbplats är responsiv. Sidorna är enkla att använda med olika enheter, till exempel smarttelefonen eller surfplattan.

Språken i Infobanken

Tjänsten finns på finska, svenska, engelska, ryska, estniska, franska, somaliska, spanska, turkiska, kinesiska, persiska och arabiska. De olika språkversionerna är identiska. Översättningarna i tjänsten görs av en översättningsbyrå. Mer information finns på Infobankens sida Översättningar

Dessutom innehåller Infobanken länkar till material som publicerats på andra språk.

Information om lokala tjänster

I Infobanken finns information om tjänsterna i många kommuner. Länkar till kommunsidorna hittar du med hjälp av Menyn Städer i höger spalt. När användaren är på en kommunsida, visas länkar till den grundläggande informationen om ämnet.

På sidan Städer hittar du kommunerna som finns i Infobanken på en karta. Mer information om Infobankens samarbetskommuner.

Sidunderhåll

Infobankens webbplats upprätthålls av Helsingfors stad. Infobankenredaktionen sköter uppdateringen av uppgifterna i avsnitten Flytta till Finland, Livet i Finland och Information om Finland samt uppgifterna om Helsingfors, Esbo, Vanda och Grankulla. De övriga medlemskommunernas egna redaktioner upprätthåller sina egna kommunsidor.

Kurssökningen för kurser i finska och svenska, Finnishcourses.fi, är en del av Infobanken.

linkkiFinnishcourses.fi:
Kurser i finska och svenska språketfinska | engelska | ryska

Infobanken finansieras av staten och samarbetskommunerna. Du hittar mer information på sidan Finansiärer.

Infobankens chefredaktör och ansvariga redaktör är Eija Kyllönen-Saarnio.

Historia

Webbtjänsten Infopankki.fi publicerades vid Helsingfors kulturcentral 2003 som ett samarbete mellan Internationella kulturcentret Caisa och Helsingfors stadsbibliotek.

linkkiHelsingfors kulturcentral:
Caisafinska | svenska | engelska

Idag drivs Infobanken vid Helsingfors stadskanslis enhet Delaktighet och rådgivning tillsammans med Invandrarrådgivningen.