Elämä Suomessa

Kaupungit

theme icon

Työpaikan arki

Työpaikan sisäinen tiedotus

Yleensä työpaikan tulevista tapahtumista ja muutoksista kerrotaan kokouksissa. Jos osallistuu kokouksiin, voi vaikuttaa asioihin, ehdottaa muutoksia ja kehittää omaa työtään. Demokratia työpaikoilla toteutuu kokouksissa.

Jokaisella työpaikalla on myös muita sovittuja sisäisen tiedotuksen kanavia, kuten ilmoitustaulut, sähköposti tai työntekijöille varatut postilokerot. Jokaisen työntekijän odotetaan seuraavan sovitusti tiedottamista.

Tauot

Työsopimuksessa lukee usein, milloin ja kuinka pitkiä taukoja päivä sisältää. Usein aamupäivällä on lyhyt kahvitauko, keskellä päivää lounastauko ja iltapäivällä toinen kahvitauko. Lounastauon pituus vaihtelee eri työpaikoissa. Taukojen pituus kannattaa tarkistaa esimieheltä.

Työpaikkaruokailu on järjestetty eri tavalla eri työpaikoissa: joissakin työpaikoissa on oma ruokala, toisissa paikoissa taas työntekijä tuo kotoa oman ruoan. Joissakin työpaikoissa voi ostaa edullisia lounasseteleitä, joilla voi käydä syömässä työpaikan lähellä olevissa ruokapaikoissa.

Omien asioiden hoitaminen työpäivän aikana

Työaikana ei saa hoitaa omia yksityisasioita, vaan ne on hoidettava työajan ulkopuolella. Työsopimuksessa sovittu työtuntimäärä on sitova, ja sovitut tunnit pitää tehdä.

Jos jostain syystä et onnistu saamaan esimerkiksi aikaa lääkäriin työajan ulkopuolella, neuvottele poissaolosta esimiehen kanssa ja sovi, millä tavalla lääkärissä käyntiin tarvittava aika korvataan. Tauon aikana on mahdollista hoitaa esimerkiksi tärkeitä puheluita. Voit myös anoa palkatonta vapaata, jos tilanne vaatii pitempää poissaoloa työpaikalta.

Työhön liittyvä koulutus

Vaikka työntekijällä on jo työhön tullessa ammatissa vaadittavaa koulutusta, monet työnantajat kannustavat työntekijöitään hankkimaan lisää koulutusta. Usein koulutuksissa voi käydä työajalla ja työnantaja voi maksaa koulutuksesta aiheutuvia kustannuksia. Useimmat työnantajat arvostavat sitä, että työntekijä haluaa kehittyä ammatissaan ja opiskella uusia taitoja.

Lahjat

Työpaikoilla ei anneta normaalisti lahjoja. Tärkeinä merkkipäivinä (syntymäpäivät, naimisiinmeno, eläkkeelle jääminen) työkaverit ja työnantaja kuitenkin yleensä muistavat merkkipäivän viettäjää pienellä lahjalla tai kukkakimpulla.

Lomat

Suomessa lomakausi alkaa toukokuun alussa. Työntekijän saamien lomapäivien määrä riippuu työssäolovuosista ja siitä, milloin työsuhde on alkanut.

Työpaikan kieli

Useimmissa työpaikoissa on välttämätöntä osata suomea. Näin on melkein koko Suomessa. Muutamalla paikkakunnalla ruotsi on kuitenkin yleisempi kieli. Lisäksi on joitakin työpaikkoja, joiden työkieli on englanti. Jos osaat suomea, sinulla on kuitenkin paljon enemmän valinnanvaraa.

Työhyvinvointi ja virkistys

Monilla työpaikoilla halutaan tukea työntekijöiden työssä jaksamista ja viihtymistä erilaisilla virkistäytymispäivillä ja työpaikan juhlilla. Virkistäytymispäivissä työpaikalta lähdetään useimmiten pois, esimerkiksi harrastamaan liikuntaa, kalastamaan, uimaan tai saunomaan yhdessä.

Työnantaja voi tarjota työntekijöille myös erilaisia harrastusmahdollisuuksia työn ohessa. Monilla työpaikoilla on esimerkiksi liikuntakerhoja, joissa voi ylläpitää omaa kuntoa. Joillakin työpaikoilla voi toimia kuoro tai orkesteri, taidekerho tai joku muu harrastuskerho.

Vuotuiset juhlapyhät

Vapaapäivät töistä:

  • uusi vuosi 1.1.
  • loppiainen 6.1.
  • pääsiäinen: ajankohta vaihtelee, maalis-huhtikuussa
  • vappupäivä 1.5.
  • helatorstai: toukokuussa, päivämäärä vaihtelee
  • juhannusaatto: kesäkuussa, aina perjantai
  • itsenäisyyspäivä 6.12
  • joulupäivä 25.12
  • tapaninpäivä 26.12

Joillakin työpaikoilla, kuten esimerkiksi sairaaloissa, työskennellään myös juhlapyhinä. Juhlapyhien ajalta työntekijöille maksetaan korotettua palkkaa. Tarkista korvaus työehtosopimuksestasi.