Elämä Suomessa

Kaupungit

Maahanmuuttajana Oulussa

Tällä sivulla on tietoa maahanmuuttajien palveluista Oulussa. Muuta tärkeää tietoa löydät sivulta Maahanmuuttajana Suomessa

Maahanmuuttajien neuvonta ja kotoutuminen

Welcome to Oulu -opas ulkomaalaisille

Oppaan tarkoituksena on helpottaa sinua suunnittelemaan muuttoa ja kotiutumaan Ouluun. Opas sisältää käytännön tietoa erilaisista julkisista palveluista, asumisesta, työelämästä, koulutuksesta, terveydenhuollosta sekä viranomaisista Oulussa.

Opas löytyy englanniksi, ja venäjäksi Villa Victorin sivuilta.

Monikulttuurikeskus Villa Victor

Villa Victor on kaikille avoin monikulttuuriskeskus ja kohtaamispaikka. Villa Victor järjestää kerhoja, juhlia ja kulttuuritapahtumia Suomen ja muiden maiden kulttuureista. Siellä on suomen ja englannin kielen kursseja ja informaatiotilaisuuksia suomalaisen yhteiskunnan toiminnasta. Villa Victorissa voit myös käyttää maksutonta Internetyhteyttä, lukea ulkomaisia sanomalehtiä ja sinulla on mahdollisuus rentoon oleskeluun.

Voit myös kysyä ohjeita ja neuvoja Villa Victorissa itse paikan päällä.

Monikulttuuristen ryhmien ja ystävyysseurojen on mahdollista käyttää tiloja. Tiloissa on myös mahdollisuus järjestää kursseja, tapahtumia, tilaisuuksia ja näyttelyitä.

Villa Victor
Asemakatu 5
90100 Oulu

linkkiOulun kaupunki:
Monikulttuurikeskus Villa Victorsuomi | englanti

linkkiOulun kaupunki:
Tervetuloa Ouluun - opas englanti | venäjä

Oulu10 ja Omakielinen neuvontapalvelu

Jos sinulla on kysyttävää Oulun kaupungin palveluista, voit ottaa yhteyttä kaupungin neuvontapalveluun Oulu10:n. Voit käyttää suomea, ruotsia tai englantia.

Oulu10:ssä on myös omakielinen neuvontapalvelu eri kielillä.

Oulu10:stä löydät Oulun kaupungin esitteitä, lomakkeita, opaskarttoja ja esimerkiksi paikallisbussiliikenteen aikataulut. Sieltä voit myös pyytää apua kaupungin lomakkeiden täyttöön.

Oulu10-palvelupisteen vieressä sijaitsee Oulun kaupungin matkailuneuvonta, josta voit kysyä mistä tahansa vapaa-ajanviettoon liittyvästä kysymyksestä, ja myös muusta kuin kaupungin järjestämästä toiminnasta.

Oulu10
Torikatu 10
90100 Oulu
Puhelin: 08 558 558 00
Sähköposti: oulu10@ouka.fi

linkkiOulun kaupunki:
Oulu10suomi | englanti

linkkiOulun kaupunki:
Omakielinen neuvontapalvelusuomi | englanti

Nuorten tieto- ja neuvontakeskus Nappi

Nuorten tieto- ja neuvontakeskus Nappi palvelee 13–30-vuotiaita nuoria kaikissa nuorten elämään liittyvissä kysymyksissä. Palvelu on maksutonta ja luottamuksellista eikä aikaa tarvitse varata etukäteen.

Voit käyttää siellä tietokoneita sekä infokansioita, esitteitä ja lehtiä. Sinä voit myös lainata nuorisotiedon kirjastosta nuorten elämää käsittelevää aineistoa.

Voit ottaa yhteyttä Napissa työskenteleviin tietopalveluohjaajiin paikan päällä ja myös sähköpostitse, puhelimitse sekä suomenkielisen verkkopalvelun NettiNapin kautta.

Nappi ylläpitää myös Immigrant NettiNappi -sivustoa, joka sisältää erityisesti maahanmuuttajanuorille suunnattua tietoa suomalaisesta yhteiskunnasta, kulttuurista ja toimintamahdollisuuksista Oulussa.

Nuoret voivat lähettää kysymyksensä tietopalveluohjaajalle englanniksi Immigrant NettiNappi -sivuilta löytyvällä lomakkeella. Tietopalveluohjaajat palvelevat ja vastaavat kysymyksiin englanniksi.

Nappi
osoite Hallituskatu 5 A
90100 Oulu
Puhelin: 044 703 8225

linkkiOulun Kaupunki:
NettiNappisuomi
linkkiOulun kaupunki:
Immigrant NettiNappisuomi | englanti | venäjä | arabia

Alkukartoitus ja kotoutumissuunnitelma

Maahanmuuttajille voidaan tehdä alkukartoitus ja kotouttamissuunnitelma. Kysy lisää Oulu10stä.

Lue lisää: Kotoutuminen Suomeen

linkkiOulun kaupunki:
Oulu10suomi | englanti

Jatko-oleskelulupa

Jos asut Oulun seudulla ja haet jatko-oleskelulupaa, pysyvää oleskelulupaa tai ulkomaalaisen henkilökorttia voit asioida Oulun poliisiasemalla. Lisätietoja poliisin toiminnasta ulkomaalaislupia koskien saat Infopankin poliisi-sivulta ja poliisilaitoksen sivuilta.

Oulun poliisilaitos
Rata-aukio 2
PL 45
90101 OULU

Lue lisää Jatko-oleskelulupa

linkkiPoliisi:
Oulun Poliisisuomi | ruotsi | englanti