Elämä Suomessa

Kaupungit

Maahanmuuttajana Kauniaisissa

Maahanmuuttajien neuvonta ja kotoutuminen

Jos sinulla on kysyttävää Kauniaisen kaupungin palveluista, voit ottaa yhteyttä kaupungin neuvontapalveluun sähköpostitse neuvontapalvelu(at)kauniainen.fi. Voit käyttää suomea, ruotsia tai englantia.

Voit ottaa yhteyttä myös In Espoo -neuvontapalveluun, joka neuvoo maahanmuuttajia Suomessa elämiseen liittyvissä asioissa, kuten esimerkiksi oleskelulupa tai sosiaaliturva.

linkkiIn Espoo:
Neuvontaa maahanmuuttajillesuomi | ruotsi | englanti

Myös Helsingin maahanmuuttajien neuvontapalvelu Virka Info palvelee kaikkia pääkaupunkiseudun maahanmuuttajia. Virka Infosta voi kysyä neuvoa muun muassa oleskeluluvista, kielikursseista, kansalaisuushakemuksista, asumisesta, sosiaaliturvasta, työstä, koulutuksesta ja terveydestä.

Yhteystiedot ja aukioloajat löydät Virka Infon sivuilta.

linkkiVirka Info:
Neuvontaa maahanmuuttajillesuomi | ruotsi | englanti

Alkukartoitus ja kotoutumissuunnitelma

Maahanmuuttajille tehdään alkukartoitus ja kotouttamissuunnitelma sosiaalitoimistossa. Sosiaalitoimistosta voit kysyä lisätietoa alkukartoituksen ja kotoutumissuunnitelman tekemisestä Kauniaisissa.

Sosiaalitoimiston yhteystiedot:

Kauniaisten kaupungintalo
Kauniaistentie 10
02700 Kauniainen
Puh (09) 50 561

Lue lisää: Kotoutuminen Suomeen

linkkiKauniaisten kaupunki:
Sosiaalitoimistosuomi | ruotsi

Tarvitsetko tulkkia?

Jos et osaa suomea tai ruotsia, voit käyttää tulkkia kun hoidat asioita viranomaisten kanssa. Kauniaisissa viranomainen tilaa tulkin, jos olet ilmoittanut etukäteen, että tarvitset tulkkia. Tässä tapauksessa tulkkaus ei maksa sinulle mitään.

Voit käyttää tulkkia milloin haluat, jos maksat kustannukset ja tilaat tulkin itse.

Helsingin seudun asioimistulkkikeskuksen palvelut on tarkoitettu ensisijaisesti viranomaisille, jotka työskentelevät maahanmuuttajien kanssa.

Myös monet yritykset tarjoavat tulkkauspalveluja. Voit etsiä näitä yrityksiä esimerkiksi internetin hakukoneilla. Suomen kääntäjien ja tulkkien liiton sivuilla on hakukone, jolla voit etsiä tulkkia tai kääntäjää.

Lue lisää: Tarvitsetko tulkkia?

linkkiHelsingin seudun asioimistulkkikeskus:
Tulkkaustasuomi | englanti

linkkiSuomen kääntäjien ja tulkkien liitto:
Etsi tulkki tai kääntäjäsuomi | ruotsi | englanti