Elämä Suomessa

Kaupungit

theme icon

Sateenkaariperheet

Sateenkaariperheillä tarkoitetaan esimerkiksi homo-, lesbo-, bi-, ja transvanhempien ja heidän lastensa perheitä. Näitä ovat esimerkiksi naisparien ja miesparien perheet sekä ne perheet, joissa on enemmän kuin kaksi vanhempaa. Myös yhden vanhemman perhe voi olla sateenkaariperhe.

Rekisteröidyssä parisuhteessa elävillä miehillä ja naisilla on oikeus perheen sisäiseen adoptioon. Perheen sisäinen adoptio tarkoittaa, että rekisteröity puoliso adoptoi toisen puolison lapsen ja tulee virallisesti lapsen toiseksi vanhemmaksi. Suomessa lapsella voi olla korkeintaan kaksi juridista vanhempaa.

Jos suunnittelet perheen sisäistä adoptiota, ota yhteyttä kuntasi sosiaalitoimistoon.

Sateenkaariperheet ry on järjestö, joka tukee, neuvoo ja järjestää toimintaa sateenkaariperheille. Yhteystiedot löydät järjestön verkkosivuilta.

Sateenkaariperheet ry järjestää myös perhevalmennusta lasta suunnitteleville, lasta odottaville ja lapsen hiljattain saaneille perheille. Kursseilla kerrotaan erityisesti sateenkaariperheiden kohtaamista erityishaasteista. Lisää tietoa löydät järjestön internet-sivuilta.

linkkiSateenkaariperheet ry.:
Tukea ja toimintaa sateenkaariperheillesuomi | ruotsi | englanti

linkkiKela:
Sateenkaariperheen tuetsuomi | ruotsi | englanti